Bye Bye Steven!

Piše: Deni Zgonjanin

U petak je filmskim svijetom jedna vijest odjeknula kao bomba, a vijest je bila ta da Steven Soderbergh uskoro planira u mirovinu. Kad kažem uskoro, mislim za godinu, dvije kad snimi još dva zadnja filma.

Ta zadnja 2 filma će mu biti Liberace i The Man from U.N.C.L.E, koji su zadovoljili njegove kriterije te će biti posljednja djela jednog velikog majstora. Prema riječima samog Soderbergha, odlučio se za ovakav potez kad je shvatio da ga taj cijeli kreativni proces više ne veseli i ispunjava na umjetničkoj razini. Posljedica toga je ogroman broj odbijenih scenarija u zadnjih 3 godine.

Filmski su znalci svjesni kolika je šteta ovakav potez majstora koji je nam je zadnjih godina podario filmove poput SEX, LIES, and VIDEOTAPE, OCEANOVIH 11 franšizu, TRAFFIC i ERIN BROCKOVICH

2 komentara za “Bye Bye Steven!

  • CeboAmebo says:

    Šteta. Sve što je napravio bilo je kvalitetno.

  • Gjuro says:

    Ma kakva penzija. Tipu je trenutno puna kapa snimanja filmova i treba mu predah. Nakon stanke od 5-10 godina vjerojatno će se vratiti. Teško je vjerovati da do kraja života neće imati nijednu vrhunsku ideju. A i nije star.

Leave a Reply

Your email address will not be published.