Burtonov `Big Eyes´dobio trailer

Piše: Tena Strahinec

big-eyes

Prema istinitoj priči o ženi i muškarcu koji su se sukobili oko autorstva poznatih slika siročadi velikih očiju u vrijeme 1950ih/60ih dobila je svoj trailer. U ulozi sramežljive autorice i slikarice Margaret Keane, kojoj je muž Walter oduzeo slavu predstavivši se kao autor njenih slika, dolazi nam Amy Adams, dok će prevarantskog mužića glumiti Christoph Waltz. Nakon rastave Margaret i Walter sukobljavaju se u žestokom sudskom procesu tijekom kojeg pokušavaju dokazati tko je autor famoznih slika.

Čini se da je Tim Burton napokon odlučio režirati film bez CGI-ja i Johnnyja Deppa (pa ljudi moji jel to moguće) te se vratiti na svoju staru stazu koju većina njegovih fanova i preferira. Big Eyes će se baviti problemom marginalizacije žena na radnom mjestu i komercijalizacijom umjetnosti, a možete pročitati i cijelu radnju:

Big Eyes, film koji je režirao i producirao Tim Burton, temeljen je na istinitoj priči o Walteru Keaneu (Christoph Waltz), koji je bio na glasu kao jedan od najuspješnijih slikara 1950ih i ranih 1960ih. Ovaj slikar je revolucionarizirao komercijalizaciju i dostupnost popularne umjetnosti slikama siročadi s velikim očima, što mu je donijelo veliku slavu. No, istina će ubrzo izaći na vidjelo: autor slika nije on, već njegova žena Margaret (Amy Adams). Keaneaovi su živjeli u laži koja se uvukla u sve kutke njihovih života. Big Eyes se fokusira na Margaretino umjetničko buđenje, velik uspjeh njenih slika i njen turbulentni odnos s mužem koji je postao internacionalno poznat kradući zasluge za njen rad.“

Margaret je za vrijeme života s mužem slikala djecu u mračnoj atmosferi, ali kad se kasnije odselila na Havaje počela je slikati veselije slike. Burton je kao kolekcionar njenih slika, a u 90ima je platio slikarici da naslika njegovu tadašnju djevojku Lisu Marie pa je vjerojatno tako dobio inspiraciju za film. Big Eyes u kina stiže na Božić ove godine kad ćemo uz ovaj sjajan dvojac gledati i Krysten Ritter, Jasona Schwartmana, Dannyja Hustona i Terrencea Stampa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.