Bryan Singer će režirati pilot serije Vincea Gilligana

Piše: tonymelo

bryan-singer

Nakon završetka emitiranja Breaking Bad serije, TV industrija i fanovi su s nestrpljenjem očekivali informacije o novom projektu Vincea Gilligana. Već neko vrijeme je poznato da će to biti kriminalistička drama Battle Creek, koja će se fokusirati na kompliciran odnosi između dvojice vrlo različitih policijskih službenika koji pokušavaju očistiti ulice svoga grada od zločinačkog šljama. Seriju će voditi David Shore, kreator popularne serije House M.D., a projektu se jučer pridružila još jedna poznata hollywoodska ličnost – Bryan Singer.

Bryan Singer koji trenutno radi na filmu X-Men: Days of Future Past, režirati će pilot epizodu Battle Creek serije, a zatim će bok uz bok s Gilliganom i Shoreom u nastavku serije preuzeti ulogu izvršnog producenta. No, Singer nije jedini koji se u posljednjih nekoliko dana pridružio projektu. Dean Winters, glumac koji je u seriji Oz glumio irskog švalera Ryana O’Reilyja, dobio je ulogu detektiva Russa Agnewa. Prema sinopsisu, Russ je pragmatičan čovjek, niske tolerancije za tuđa sranja, te je spreman učiniti sve što je potrebno kako bi u zatvor spremio ljude koji to zaslužuju.

Drugi dio policijskog duo, sačinjavat će FBI agent Milton Bradley, čovjek koji se uvijek drži pravila i koji je nevoljko postao Russov novi partner. Odluka o tome tko će ga glumiti još uvijek nije donesena. Poznato je da će se osim Wintersa u seriji pojaviti i Kal Penn kojeg poznate kao Kumara iz filmova o napušenim prijateljima Haroldu i Kumaru, Janet McTeer iz serije The White Queen, Aubrey Dollar iz serija poput Dawsons Creek i 666 Park Avenue, te Edward Fordham Jr. iz serije Key & Peele.

Gilligan je Battle Creek seriju pokušao uvaliti televizijskim kućama još prije deset godina, ali su ga tada svi ignorirali. Nakon što je osvoji hrpu Emmyja situacija se, kao što je to i očekivano, istog trenutka promijenila. Serija će se emitirati na televizijskoj mreži CBS, te je za sada naručeno trinaest epizoda koje bi trebale sačinjavati kompletnu prvu sezonu. Mi se samo nadamo da Battle Creek neće biti još jedna od desetke tisuća sličnih serija u kojima dva karakterno različita detektiva koji se ne podnose, polagano postanu najbolji prijatelji, međusobno se ožene i žive sretno do kraja života.

Leave a Reply

Your email address will not be published.