Bruckheimer producira Horse Soldiers

Piše: Filip Jakovljević

Rat i konji su očito vrlo aktualni. Ratni film War Horse, redatelja Stevena Spielberga, dolazi u kina krajem mjeseca, a Jerry Bruckheimer je najavio svoj ratni film radnog naslova Horse Soldiers.

Bruckheimer planira adaptaciju ratne priče Douga Stantona, temeljenu na istinitim događajima, o specijalnoj jedinici od 12 vojnika i agenata CIA-e, koja je u tajnosti ušla u Afganistan nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. godine. Jedinica je pomogla afganistanskim vojnicima u osvajanju grada Mazar-i-Sharifa i rušenju talibanske vlasti u regiji. Ime, Horse Soldiers, su dobili jer su stigli na konjima.

Originalni scenarij napisao je Ted Tally (The Silence of the Lambs), a kasnije ga je preradio Peter Craig (The Town), dok je za redatelja je izabran relativno nepznati Nicolai Fuglsig. Danac se proslavio režiranjem reklama, a ovo je već treći film na kojem radi istovremeno, pošto je već prije pristao na rad na trileru Brass Monkey i futurističkoj adaptaciji Robin Hooda. Bruckheimer je nedavno predložio film različitim studijima, pa sada možemo samo čekati da vidimo tko će ga izabrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.