Bruce Campbell u nastavku ‘Army of Darkness’

Piše: Iris Vuksan

00

Raspored redatelja i producenta Sama Raimija ubuduće će biti pomalo prazan, jer se Raimi odlučio posvetiti pisanju drugog dijela komično-fantastičnog hororca Army of Darkness iz 1992. godine, koji bi mu također mogao biti i sljedeći redateljski projekt.

Spajajući slapstick komediju, vojsku ‘deaditea’ i mnoštvo jednorečeničnih citata, Army of Darkness je bio treći po redu film u kojem je Bruce Campbell glumio Ashleyja ‘Asha’  J. Williamsa, te ujedno i posljednji u Evil Dead serijalu. No, ove je godine Raimi producirao remake izvornog filma serijala – The Evil Dead, koji je režirao Fede Alvarez.

Ranije ove godine Alvarez je na Wonderconu potvrdio da Raimi radi na scenariju za drugi dio filma, te je također otkrio da trenutačni planovi uključuju i stvaranje sedmog filma, nakon filmova Army of Darkness 2 i nove verzije Evil Dead 2. Naravno, ovo je tek početna faza te će proći još puno vremena do same produkcije filma, ali ComicBook.com već sada izvještava kako je Bruce Campbell potvrdio odluku da ponovno utjelovi Asha u Army of Darkness 2.

Davajući intervju tijekom Wizard World Nashville Comic Cona, 55-godišnji glumac i producent izjavio je da je zadnji film bio prije 22 godine, te da mu se nije žurilo raditi na nastavku. Dodao je kako je i Sam Raimi bio zauzet stvarajući neke od najvećih filmova u Hollywoodu, i napomenuo kako je prije bio zauzet, ali da sada više nije.

Još uvijek nije jasno koji završetak prvog dijela filma će Raimi odabrati za nastavak drugog (S-smart kraj ili ‘predugo je spavao’ kraj), te kako će se zapravo Asheva priča uklopiti u novu vremensku crtu Alvarezovog filma (iako se Ash nakratko pojavio u filmu).

Campbellova potvrda da je spreman reprizirati svoju najpoznatiju ulogu ne znači da su i nužno ikakvi papiri potpisani. S obzirom na najnoviji intervju i njegove prethodne izjave, čini se kako će Campbell biti zadovoljan s bilo kojim putem koji Raimi izabere za produkciju filma. Uostalom, ako 69-godišnji Danny Trejo može glumiti glavnu ulogu ‘badass’ heroja u filmu Machete Kills, onda zasigurno i Campbell može učiniti isto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.