Brolin i Gyllenhaal penju se na ‘Everest’

Piše: Ana Kundid

Koliko su uspjehu Titanica pridonijele tadašnje face u usponu, Leo i Kate, ne možemo sa sigurnošću govoriti, no sigurno je da su tragedije snimljene prema istinitim događajima oduvijek plijenile pažnju gledatelja. Ako dodamo i zvučna imena poput Josha Brolina, Jakea Gyllenhaala, Jasona Clarkea i Johna Hawkesa, ishod  definitivno ne može ispasti loš.  Naime, ova aliteracijska četvorka pregovara o ulogama u novom filmskom projektu Everest redatelja Baltasara Kormakura.

Priča je nadahnuta preživjelim članovima kobne ekspedicije na Mount Everestu 1996. te knjigom pod nazivom Into Thin Air, američkog novinara i jednog od članova ekspedicije Jona Krakauera. Krakauer, autor uspješno ekraniziranog bestselera Into the Wild, za svoj je rad nerijetko bio kritiziran, pa se film neće temeljiti isključivo na njegovim svjedočanstvima, nego i na iskazima drugih preživjelih u ekspediciji.

Josh Brolin trenutno radi na remakeu slavnog klasika Oldboy, Gyllenhaal  glumi policajca u kriminalističkom trileru Prisoners, Hawkes se sprema sudjelovati u adaptaciji romana Elmorea Leonarda, a Clark će glumiti Toma Lincolna u drami Young Abraham Lincoln. Čini se da dečkima ne manjka posla, ali vjerujemo da će se u studenom, za kada je najavljen početak produkcije filma, vrhunska glumačka postava okupiti u punom broju. Budući da je za 2014. najavljeno snimanje još jednog filma o Everestu s Tomom Hardyjem u glavnoj ulozi, nadam se da scenskog prostora neće manjkati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.