Bridget Jones rides again

Piše: Vanja

Ne našavši dostatno razumijevanje za britanski senzibilitet (valjda mu je to zvučalo poput oksimorona), redatelj Paul Feig je odustao od treće Bridget Jones, za koju nismo ni znali da se snima. Zar je ikome palo na pamet  da je treba uopće biti? No, kako stvari stoje (u Engleskoj su se ljudi ionako pitali zašto su uposlili Amera da režira britansku komediju … mislim, komediju …), Universal studio i Working Title imaju namjeru sigurnim korakom započeti – da, treći dio nesretne Brižite.

U svakoj nesreći ima i sreće, pa će trojku režirati vjerojatno jedan od najcjenjenijih modernih redatelja u sferama britanske komedije, Peter Cattaneo (Full Monty – zvoni vam nešto?). Jedan od okosnica britanske pop-kulture, taj film je, što je – priznajmo – rijetkost za moderne komedije, bio nominiran za najbolji film i najbolju režiju. Možda redatelj istoga može uspješno skinuti prašinu i sa usidjele, iako udate Brižitke.

Naziv filma je – pazi sad: Bridget Jones’s Baby. Snimanje starta početkom 2012, a neće me začuditi ako premijeru pa čak i određeni dio radnje smjeste oko Božića iste godine, ono cute i to.

Sami nastavak, ne govoreći o snimanju dvojke na čudnim lokacijama te začinima poput bebe, povod je za brigu jer mislimo je li potreban. No, pošto se Mr. Darcy (Colin Firth) već odavno izlanuo, to je ipak neka vijest. Veli Colin:

„Znam da Mark i Bridget ne mogu imati klince, tako nekako. I onda Bridget (Renée Zellweger, jasno) po običaju napravi kardinalnu grešku, zbriše Cleaveru (Hugh Grant) tek toliko da zatrudni. Mislim da ju on zatim nogira, ali tu je uvijek vitez na bijelom konju. Tako nekako …“

Guess Who!

3 komentara za “Bridget Jones rides again

  • Danijel.82 says:

    Izgleda da je autor članka načinio grešku, jer Paul Feig nije režirao prva dva filma o Bridget Jones, kao što je navedeno.

  • Deni Zgonjanin says:

    Good catch, upravo ispravljam…

  • vanja says:

    autor se korigira. paul feig je trebao režirati trojku, što je čudilo ljude … pa je odustao 😀 nemojte zamjeriti. ljudski je griješiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.