Brian Singer regrutirao scenariste X2 za rad na `X-Men: Apocalypse´

Piše: Tena Strahinec

Apocalypse

Bryan Singer ubacio je scenariste X-Men 2 na rad na scenariju za nadolazeći X-Men: Apocalypse. Singeru i Simonu Kinbergu (Days of Future Past) će se oko rada na scenariju pridružiti Dan Harris i Mike Dougherty koji su već pomogli oko scenarija za X-Men 2 tako da će zajedno raditi ista ekipa scenarista koja je osmislila scenarij za Superman: Povratak iz 2006. (izv. Superman Returns).

x-men-apocalypse-x2-writers-bryan-singer

Singer je objavio na Twitteru fotku scenarista u akciji i komentar: „Sniježi u Egiptu!“ – što je referenca na nadolazeći film Apocalypse, čiji je glavni negativac porijeklom iz Egipta. Ne zna se puno o filmskoj verziji negativca Apocalypse, osim da neće biti izvanzemaljac (iako će možda koristiti njihovu tehnologiju). Singer se vraća na redateljsko mjesto, a James McAvoy je potvrdio da se vraća i glumačka postava iz X-Men: First Class.

U samom stripu Age of Apocalypse, u paralelnom svijetu ubijen je Charles Xavier prije nego je uspio osnovati X-Men. Apocalypse pokori svijet, mutanti postanu dominantna vrsta, a Magneto okupi X-Men da pobijede Apocalypse i vrate sve na svoje mjesto. Film će se vjerojatno nadovezati na Days of Future Past, čija će se postava, opet – vjerojatno naći u konačnoj bitci s drevnim negativcem Apocalypse. Sve su to zasad samo nagađanja, a više detalja objavljujemo kad ih se dočepamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.