Brian De Palma režira Jasona Stathama

Piše: Deni Zgonjanin

Brian De Palma se već dulje vrijeme pokušava vratiti u formu, no to mu jednostavno ne uspijeva, što su dokazali njegovi posljednji filmovi, The Black Dahlia i Redacted. Ne znam što mu se točno dogodilo, ali čovjek je zadnji dobar film snimio 1996. godine – Nemoguću misiju.

Posljednji u nizu pokušaja će mu biti remake filma Heat iz 1986. godine, u kojem je Burt Reynolds nosio glavnu ulogu, a radnja se vrtila oko bivšeg ovisnika o kockanju koji zarađuje za račune radeći kao bodyguard. Nakon što mu prijateljicu ozlijedi nekakav bogataš, on joj odluči pomoći i izbiti zube svima upletenima.

Znači riječ je o tipičnom akciću, kojeg priznajem nisam gledao, ali po zapletu i taglineu ” Nick Escalante nije nasilan čovjek po prirodi. Samo je jako dobar u tome.” mogu zaključiti da je uloga savršena za Jasona Stathama, kojeg je De Palma odabrao za glavnu ulogu. Statham više manje glumi jedan te isti lik (uspješno, priznajem…) cijelu karijeru, a pošto ni ovaj ne predstavlja odmak od zapleta u maniri filmova Stevena Seagala, kvaliteta filma će ovisiti najviše o De Palminoj formi…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.