Breaking Bad – neće biti filma, tvrdi Gilligan

Piše: Vanja

Vince Gilligan, autor jedne od serija koje su u vrlo kratkom roku kupile mnoge gledatelje raznih uzrasta, opovrgnuo je nedavne glasine kako će po svršetku pete i posljednje sezone serijala (koji se prikazuje as we speak) biti snimljen i istoimeni film.

Navodno je sve počelo odgovorom Bryana Cranstona na pitanje bi li želio igrati i u filmu (pod uvjetom da će se isti snimati, jel’). Cranston je (valjda logično) odgovorio kako ne bi imao ništa protiv, pošto je serija takva uspješnica a zadnja joj je sezona. Iako se ovo teško  moglo shvatiti potvrdom da ćemo “Breaking Bad” gledati i na velikom platnu, novost se proširila brzinom požara, prouzročivši podijeljenost već velikog broja fanova. Kako je i za očekivati, neki su se zapalili za ideju nastavka pustolovina Whitea i Pinkmana, dok su drugi (u koje spadam i skromna mala ja) mišljenja kako serija treba završiti prirodno, onako kako ju je autor i osmislio.

Gilligan također veli kako je Cranstonova entuzijastična izjava jedini izvor glasina, dok odgovara: “Sve što mogu reći je, nikada ne reci nikad, ali takvo što mi definitivno nije na umu u ovom trenutku”. (Force be with you, Vince!) Istaknuvši kako želi serijal zaokružiti i napraviti ga što “kompletnijim”, govori kako je, naravno, ideja o filmu uvijek mogućnost, “ukoliko nam ostane išta za priču … ali tvrdim, takvo što mi u ovom trenutku nije ni na kraj pameti.”

Napraviti / kompletirati serijal zvuči kao odlazak Whitea sa scene, čini se, onako kako mu je suđeno od prve episode. Bilo bi prilično nelogično opravdati nastavak pa još – film. U međuvremenu, užurbano se radi na snimanju druge polovice pete i posljednje sezone, gdje će se posljednjih osam epizoda emitirati u ljeto 2013. godine.

 

Jedan komentar za “Breaking Bad – neće biti filma, tvrdi Gilligan

Leave a Reply

Your email address will not be published.