Bradley Cooper umjesto Clooneyja?

Piše: Vedrana Vlainić

Još tamo negdje ljetos, George Clooney je napustio mjesto glavne uloge u The Man From U.N.C.L.E. Stevena Soderbergha, zbog straha da će mu akcijske scene još više zdrmati ozlijede koje je pretrpio snimajući Syrianu. Nakon što nije imao sreće ni sa Johnnyjem Deppom niti sa Mattom Damonom (obojici je uloga ponuđena nakon Clooneyevog odlaska), izgleda da je Soderbergh napokon našao zamjenu, te je uloga Napoleona Soloa je ponuđena Bradleyu Cooperu, koji u zadnje vrijeme dobiva sve primamljivije uloge i postaje poprilično traženo lice. Predviđa se da će ponudu i prihvatiti, budući da su se njegovi agenti, navodno, svojski potrudili da bi mu osigurali tu ponudu.

Film je baziran na istoimenoj špijunskoj seriji iz šezdesetih gdje je naslovnu ulogu igrao Robert Vaughn nasuprot Davida McCalluma u ulozi Rusa Illye Kuryakina. U.N.C.L.E. stoji za međunarodnu obavještajnu agenciju: United Network Command for Law Enforcement, a glavni suparnici su im agenti T.H.R.U.S.H.-a (Technological Hierarchy for the Removal of Undesirables and the Subjugation of Humanity). Do sada je serija dobila nekoliko spin-off romana, još jednu seriju naslova The Girl from U.N.C.L.E. te „reunion“ TV film 1983.

Iako je Clooney dugo bio pikiran za ovaj film, njegov „gubitak“ nije previše utjecao na planove za snimanje. Iako Cooper još nije potpisom potvrdio ulogu, snimanje je već predviđeno za veljaču-ožujak sljedeće godine, kada Cooper završi sa snimanjem Paradise Lost Alexa Proyasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.