Brad Pitt producira SF triler `Alpha´

Piše: Tena Strahinec

brad-pitt

Brad Pitt producirat će SF triler pod naslovom Alpha. Radi se o adaptaciji romana i bestsellera „Robopocalypse“ iz 2011. autora Daniela H. Wilsona. Wilson je doktorirao robotiku i utemeljio svoju knjigu na istraživanjima iz tog područja, a napisat će i scenarij za film. Detalji oko radnje nisu poznati, ali s obzirom na to da će se film bazirati na romanu možemo otprilike pretpostaviti – knjiga prati grupu preživjelih koji traže načine da žive bez moderne tehnologije u društvu koje se oslanja na robote. Jedan znanstvenik oslobodio je nadprosječno inteligentnog robota imena Archos koji počne planirati eliminaciju ljudske vrste. I tad nastanu problemi.

Pitt će surađivati sa svojim partnerima iz produkcijske kuće Plan B, Dede Gardner i Jeremyjem Kleinerom. Plan B stoji iza akcijskog filma Svjetski rat Z (izv. World War Z) i povijesne drame 12 godina ropstva (izv. 12 Years a Slave) koja je nagrađena Oscarom za najbolji film.

Redateljsko mjesto dobio je Anthony Scott Burns (kratki film Manifold) kojem će Alpha biti prvijenac. Pittov zadatak zasad je samo produkcija tako da će najvjerojatnije glumu prepustiti nekome drugome.

2 komentara za “Brad Pitt producira SF triler `Alpha´

Leave a Reply

Your email address will not be published.