Bliži se Spielbergov `Robocalypse´

Piše: Iva Bucić

Robopocalypse

Sve oči uprte su u Stevena Spielberga, koji je nakon duge redateljske tišine zatrpan scenarijima – izgleda da su dvije godine od snimanja Oscarom nagrađenog Lincolna, bile samo zatišje pred buru.

Prvi koji će doći na red najizglednije je sci-fi triler Robocalypse, čije je snimanje bilo odgođeno jer Spielberg nije bio zadovoljan scenarijem Drewa Goddarda (The Cabin in the Woods) kao ni procjenom troškova. Priča utemeljena na romanu iz pera Daniela. H.Wilsona prati jačanje nadmoći umjetne inteligencije koju predvodi samosvjesno računalo Archos koje vjeruje da je jedini način za spas života na Zemlji uništenje čovječanstva. Glumačku postavu predvode Chris Hemsworth i Anne Hathaway.

Nakon Robocalypse, Spielberg bi se mogao baciti na povijesnu dramu Montezuma. U središtu radnje, osim astečkog vladara Montezuma, nalazi se španjolski istraživač Herman Cortesa, čije su ekspedicije na meksički teritorij označile početak kraja Astečkog carstva.  U ulozi Cortesa mogao bi se pojaviti Javier Bardem.
Čak pola stoljeća star scenarij revidirat će Steve Zaillian, koji je sa Spielbergom radio na Schindlerovoj listi.

Zatim bi se na tapeti mogla naći i religiozna drama The Kidnapping of Edgardo Mortara. Scenarij Tonyja Kushnera priča priču o talijanskom Židovu kojeg 1858, u dobi od 7 godina, od roditelja odvoje vlasti Papinske Države i odgoje ga kao katolika.

Sve u svemu, smatrajte se upozorenima, redateljski div se probudio, i pitanje je trena kad će holivudskoj balavurdiji pokazati kako se snima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.