Biopic o Jobsu

Piše: Filip Jakovljević

Nakon nedavne smrti Appleovog vizionara Stevea Jobsa bilo je samo pitanje vremena kada će početi rad na ekranizaciji njegovog života i karijere. Nije trebalo čekati dugo, jer je Sony već kupio autorska prava za film, a kao predložak će koristiti bestseler Waltera Isaacsona – biografiju tehnološkog inovatora, jednostavnog naziva Steve Jobs. Isaacson je svoje djelo bazirao na više od 40 intervjua sa Jobsom i više od 100 intervjua sa njegovom obitelji, prijateljima i kolegama, koje je obavio u dvije godine pisanja knjige.

Tematika biopica je odmah pokrenula usporedbe sa Sonyjevim projektima Moneyball i The Social Network, koji također govore o korištenju i razvoju novih tehnologija, te su bazirani na istinitim pričama, pa ne iznenađuje činjenica da šefovi Sonyja za redatelja novog projekta žele Aarona Sorkina. Naime, Sorkin je radio na oba spomenuta filma, a scenarij za The Social Network donio mu je i Oscara.

Činjenica je da biopicovi kojima su teme aktualni događaji o kojima cijeli svijet priča često ne prolaze dobro kod publike, ali The Social Network je definitivno pokazao da se i protiv toga može, što još više čini Sorkina najboljim izborom za ovaj projekt. Dodajmo još toj listi i Sorkinovo osobno poznanstvo sa Jobsom i mogli bismo dobiti jedan solidan film koji neće dijeliti dezinformacije i neće mijenjati stvarne činjenice kako bi bio zanimljiviji, jer Jobsov je život bio itekako zanimljiv sam po sebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.