Biblijski trend zahvaća Hollywood

Piše: Vedrana Vlainić

Hollywood je pronašao novi trend: biblijske filmove. Epski spektakl Ridleyja Scotta Exodus bavi se pričom o Mojsiju, Christian Bale je već ugrabljen za glavnu ulogu, a australski glumac Joel Edgerton je navodno u pregovorima za ulogu egipatskog faraona Ramzesa. Za scenarij je zadužen Steve Zaillian (MoneyballThe Girl with the Dragon Tatoo), a set je postavljen u Španjolskoj, Maroku i Engleskoj u produkciji 20th Century Foxa.

Spomenula sam biblijski trend s razlogom, budući je Noah Darrena Aronofskog, s još jednim Australcem u glavnoj ulozi, Russelom Croweom, te Emmom WatsonAnthonyjem Hopkinsom i Jennifer Connelly, trenutno u post-produkciji, s premijerom planiranom za 24. ožujka 2014. Glasine kruže da se i Ang Lee planira okušati u ekranizaciji Mojsija, s bivšim projektom Stevena Spielberga Gods and Kings, a moglo bi nešto biti i od Will Smithovog Redemption of Cain, koji je dobio zeleno svjetlo već prošle godine.

Trend se proširio i na male ekrane. Nakon što je mini-serija The Bible porušila rekorde gledanosti na History Channelu, National Geographic je otkupio prava na adaptaciju knjige „Killing Jesus“ Billa O’Reillyja, a u pripremi je i serija naslova Jesus of Nazareth.

Sve se bojim da će do Božića 2014. televizijske postaje morati početi s emitiranjem biblijskih spektakala polovicom studenog, ukoliko će ih htjeti sve prikazati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.