‘Better Call Saul’ u komediji o alienima, zombijima i vampirima

Piše: Sven Mikulec

Vrlo neobičan ali idejno zanimljiv projekt pod naslovom Kitchen Sink ojačao je svoju glumačku ekipu s dva velika, provjerena imena. U ovoj priči o ljudima, zombijima i vampirima koji moraju udružiti snage da bi zajedno odbili izvanzemaljskog osvajača pristali su glumiti američki komičar i glumac Patton Oswalt (Kralj Queensa, Svi vole Raymonda, Parks & Recreation) i sve popularniji Bob Odenkirk (Better Call Saul iz Breaking Bada).

Scenarij Orena Uziela 2010. se našao na Crnoj listi, popularnom online popisu najboljih scenarija koje Hollywood još nije snimio, a ta je cijenjena preporuka bila dovoljna bivšoj Sonyjevoj faci i producentu Mattu Tolmachu da ga pokuša pretvoriti u film. Kako kaže on:

„Volim filmove o srednjoj školi, i oduševila me autentičnost ovih likova. Više je u duhu filma The Breakfast Club nego išta drugo, a objašnjenje naslova dobijete već u ranoj sceni gdje dvoje klinaca bježi od zombija. Te zombije zatim napadaju vampiri. Baš kad se sve tri skupine spremaju poklati, ispred njih se pojavljuje jarko svjetlo. Shvatite da su izvanzemaljci sletjeli i da se ove grupe moraju udružiti, potisnuti poriv da se međusobno poubijaju, i tema se pretvara u onu ‘neprijatelj mog neprijatelja moj je prijatelj’. To ovaj film čini drukčijim od filmova o zombijima, vampirima ili izvanzemaljcima na koje smo navikli.“

Osim Odenkirka i Oswalta, u filmu bi se trebala pojaviti još neka poznata lica: Joan Cusack (High Fidelity, Toy Story, The School of Rock), Vanessa Hudgens (Sucker Punch, Spring Breakers) i Denis Leary (Rescue Me, Ice Age, The Amazing Spider-Man). Snimanje ovih dana počinje u Los Angelesu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.