‘Better Call Saul’ počinje šest godina prije ‘Breaking Bada’

Piše: Sven Mikulec

Bob Odenkirk

Konačno neke čvrste informacije o novoj seriji Vincea Gilligana Better Call Saul. AMC je izdao press release u kojem je ukratko predstavio radnju i najzanimljivija stvar je da će se ona odigravati šest godina prije no što je Walter White počeo uništavati svoju obitelj.

Spin-off AMC-jeve planetarno popularne serije Breaking Bad, kao što naslov sugerira, koncentrirat će se na život ljigavoga ali vrlo zabavnog odvjetnika Saula Goodmana, ali informacija da će radnja započeti šest godina prije starta BB-a prva je konkretna stvar koja je dospjela do medija, ako ne računamo potvrdu da će se u novom projektu vratiti stari nam znanci Bob Odenkirk (Saul) i Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut). Prenosimo točne AMC-jeve riječi:

Serija je smještena šest godina prije no što Saul Goodman upozna Waltera Whitea. U trenutku kad ga upoznajemo, čovjek koji će kasnije postati Saul Goodman poznat je kao Jimmy McGill, odvjetnička sitna riba u potrazi za svojom sudbinom koja prevarama pokušava osigurati egzistenciju. Radeći njemu uz bok, i često kontra njega, tu je Mike Ehrmantraut, voljeni lik iz Breaking Bada. Serija će pratiti Jimmyjevu transformaciju u Saula Goodmana, a njen će ton biti dramatičan, isprepleten crnim humorom.

Što se tiče vraćanja drugih likova, Gilligan nije želio ulaziti u detalje, ali se složio da se „o Gusu još zbilja ima puno toga za reći“, dodavši da se projekt sporo razvija jer je „spor kao puž kad se radi o pisanju za televiziju“.

S objavom su izašle i dvije nove fotke:

1
1ryan

Leave a Reply

Your email address will not be published.