Besplatne projekcije animiranih filmova

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon radionica crtanja, mini koncerta Bojana Jambrošića i Irme Dragičević, učenja pisanja na japanskom i naravno – najboljih animiranih filmova s prošlogodišnjeg festivala, sutra nas povodom VAFI-ja očekuje još jedan besplatan program u varaždinskom Lumini centru.

Treće izdanje VAFI-ja (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin) počinje u četvrtak 12. travnja i trajat će sve do nedjelje, 15. travnja. No, sutra, u srijedu 11. travnja  u Cinestaru povodom VAFI-ja čiji su svi ovogodišnji popratni programi u znaku zemlje partnera – Japana sve očekuje još jedna besplatna projekcija u 19 sati.

 

Alisa na japanski

Prikazat će se “Avanture male Chihiro”, hvaljeni fantastični anime film za koji je japanski animator Hayao Miyazaki 2002. dobio Oscara za najbolji animirani film. U središtu zbivanja je mala djevojčica Chihiro koja upadne u svijet duhova u kojem se zaposli u jednoj sauni. Mnogi kritičari radnju filma uspoređivali su s “Alisom u zemlji čudesa”. Ukoliko još niste pogledali ovaj crtić, ovo vam je idealna prilika da to ispravite. Sasvim besplatno i na velikom platnu.

Pokretni dvorac u dvorcu

Ovo nije jedini film japanskog oskarovca koji će se prikazati na VAFI-ju. U petak u 20 sati u atriju varaždinskog Starog grada publika će vidjeti “Pokretni dvorac”, dugometražni anime film fantastike o povučenoj i mladoj Sophie koja radi u trgovini šešira svoje mame, a završi u dvorcu sa čarobnim bićima.

Svi programi su besplatni!

Više o VAFI-ju i programima možete naći na www.vafi.hr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.