Benedict Cumberbatch postaje Doctor Strange

Piše: tonymelo

benedict-cumberbatchv3

Marvel je napokon pronašao glumca koji će oživjeti Doctora Strangea na velikom ekranu. Nakon brojnih spekulacija, internetskih glasina, lobiranja fanova i neuspješnih pregovora s Joaquinom Phoenixom, odlučeno je da će Benedict Cumberbatch biti taj koji će utjeloviti vrhovnog čarobnjaka Marvelovog univerzuma.

Kandidata nije nedostajalo. Spominjala su se imena glumaca poput Johnnyja Deppa, Josepha Gordona-Levitta, Jareda Letoa, Toma Hardyja, Madsa Mikkelsena, a nedavno i Keanua Reevesa. Ipak, čini se kako je upravo Benedict Cumberbatch najviše impresionirao čelnike studija. U intervjuu koji je dao kada se njegov ime po prvi put vezalo uz ovog superjunaka, kazao je kako neće biti u mogućnosti snimiti Dr. Strangea zbog Hamleta kojeg izvodi u Londonu, ali su oduženi pregovori s Phoenixom utjecali na raspored snimanja, te se problem riješio sam od sebe.

Za one koji nisu upoznati s Doctorom Strangeom, možemo ukratko reći da se radi o arogantnom, bahatom i pohlepnom, ali iznimno sposobnom neurokirurgu koji doživi automobilističku nesreću koja mu uništi živce u rukama, ostavljajući ga nesposobnim da ikada više operira. U želji da pronađe lijek, nakon godina potrage za konvencionalnim rješenjima, gubeći nadu, okreće se mističnome i nadnaravnome. Otputuje na Himalaju kako bi došao u kontakt s čovjekom imena The Ancient One, koji mu isprva odbije pomoći, ali ga nakon što uvidi njegov potencijal odluči naučiti mističnim vještinama i pretvoriti u sljedećeg vrhovnog čarobnjaka, glavnog zaštitnika zemlje od svih magičnih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.