Ben Stiller režira horrorac

Piše: Vedrana Vlainić

Ne znam stvarno što se događa s tim komičarima. Nakon što je Steve Carell uskočio u svijet psiholoških drama, Ben Stiller je isto napravio puni zaokret te se sa Zoolandera, Fockera i njima sličnih prebacio na hororce.

Zbilja, istina je. Ben Stiller režira kostimirani horor naslova The Mountain, (vrlo okvirno) temeljen na likovima iz romana Summer, autorice Edith Wharton o seksualnom sazrijevanju mlade djevojke.

Helen Childress (Reality Bites) potpisuje scenarij koji je Stilleru zapeo za oko. Navodno u điru Rosemaryne bebe Romana Polanskog, priča prati djevojku koja je rođena u malom ruralnom mjestu i poslana u „veliki grad“ nakon što joj je otac osuđen za ubojstvo. Tamo započinje aferu sa zaručenim muškarcem koji joj poklanja nekakav broš koji ima nekakve moći (?!).

Istina, Stiller je uvijek govorio kako se želi okušati u drugim stilovima osim komedije, ali horor je nekako zadnji žanr koji bih stavila uz njegovo ime. Iako trenutno ima i druge projekte, The Secret Life of Walter Mitty, koji će, uz glavnu ulogu, također i režirati, biopic o Davidu O. Selznicku, a priča se i o Zoolanderu 2. No, The Mountain je svakako najveća WTF vijest vezana uz Stillera i, moram priznati, jako sam zaintrigirana!


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.