Ben Foster protagonist biopica o Lanceu Armstrongu

Piše: Ana Kundid

Ben-Foster

Prije nekoliko mjeseci holivudski plavušan Ben Foster bio je samo jedan od mogućih kandidata za ulogu posrnule biciklističke zvijezde Lancea Armstronga, a ovih dana je konačno stigla i službena potvrda njegovog angažmana.

Još neimenovani film bit će sniman prema Walshovoj knjizi Seven Deadly Sins: My pursuit of Lance Armstrong i samo je jedan od nekoliko najavljivanih biopica iste tematike. Projekt sa Fosterom u glavnoj ulozi režirat će Stephen Frears, a radnja se oslanja na 13-godišnju opsesiju novinara Davida Walsha u razotkrivanja Lanceovih mračnih tajni nakon pobjede nad rakom i osvajanja Tour De Francea 1999. godine. Walsha će utjeloviti Chris O’Dowd, a scenarij je povjeren Johnu Hodgeu (Trainspotting).

Foster će tom prilikom imati mogućnost izravno konkurirati drugom plavušanu, Bradleyu Cooperu. Ranije najavljeni film s Cooperom u glavnoj ulozi nosi naziv Cycle Of Lies, a težište radnje usmjereno je ka navodima i svjedočenju Lanceovog suvozača Tylera Hamiltona.

Malu prednost u redateljskoj utrci mogao bi imati Frears jer je ranije već nagrađen Oscarom za biografsku priču o princezi Diani – The Queen. Kako će se na trkačim stazama (bez dopinških sredstava) snaći Foster i Cooper; tko je sličniji Armstrongu te koji će od njih vjernije i zanimljivije prikazati isti događaj, nadajmo se da ćemo moći provjeriti već sljedeće godine. Cooperov film izlazi u veljači 2014.,a Fosterov ovog mjeseca počinje sa snimanjem.

U međuvremenu možete pogledati tek premijerno prikazan dugometražni biopic The Armstrong Lie, redatelja Alexa Gibneya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.