Ben Affleck u pregovorima za glavnu ulogu u Fincherovoj adaptaciji bestsellera „Gone Girl“

Piše: tonymelo

Iznimno zaposleni Ben Affleck odlučio je nakratko odgoditi snimanje vlastite adaptacije novele Dennisa Lehanea – Live by Night, kako bi redateljsku stolicu zamijenio onom namijenjenom glavnom glumcu. Deadline je došao u posjed informacija da Affleck pregovara o preuzimanju glavne uloge u adaptaciji romana Gillian Flynn – Gone Girl pod redateljskom palicom Davida Finchera (The Social Network, Se7en). Ova vijest je izazvala malu pomutnju, jer će u slučaju da se suradnja ostvari, Affleck morati odgoditi vlastiti projekt, čije snimanje je već dogovoreno s Warner Brosom.

O čemu se radi u Gone Girl? Sam naslov knjige i filma prilično točno opisuje fabulu. Nick i Amy Dunne slave petu godišnjicu braka, pokloni se zamataju, rezervacije se obavljaju i sve teče savršeno sve dok Amy iznenada ne nestane. Nick je glavni osumnjičeni, a način na koji se ponaša nimalo mu ne pomaže u oslobađanju od sumnje. Pod rastućim pritiskom od strane policije, medija i Amyjinih roditelja, sada bivši savršeni muž, zapliće se u mrežu laži, obmana  i neprimjerenog ponašanja. Što je policija bliže rješavanju slučaja, svaki par u gradu se počinje pitati koliko dobro uistinu poznaju osobu koju vole.

Privlačnost suradnje s Fincherom mora za Afflecka biti ogromna jer je nedavno odustao od glavne uloge u pljačkaškom filmu Focus kako bi se mogao posvetiti radu na Live by Night. Čini se da je glavni razlog zašto Warner Bros. nema problema s odgodom tog projekta taj što još uvijek ima vremena da se film dovrši prije kraja 2014. te tako bude prisutan na Oscarima. Čini se da Affleck cilja na Oscare i za glumu i za režiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.