Ben Affleck osvojio Directors Guild Award

Piše: Deni Zgonjanin

Argo je definitivno najveće iznenađenje prošle godine, ako uzmemo obzir količinu cijenjenih nagrada koje je film osvojio. Prvo je osvojio Golden Globe, zatim Screen Actors Guild Award, onda Producers Guild Award, da bi sve to začinio sa Directors Guild Award.

Što nažalost ne znači ništa, barem u Americi, ako ne uspije trijumfirati na ovogodišnjim Oscarima. Kritičari tvrde da su Argove šanse malene zbog činjenice da Ben Affleck nije nominiran za najboljeg redatelja, a to baziraju na 1995. godini, kad je Apollo 13, redatelja Rona Howarda također osvojio tri Guild nagrade, da bi na Oscarima Howard ostao bez nominacije, a film bez Oscara. Po njima, najveće šanse za osvajanje ima Lincoln, pošto je redatelj filma, bradonja Steven Spielberg nominiran za najboljeg redatelja.

Možda se ipak dogodi neko čudo, pa Argo zasluženo osvoji glavnog Oscara, no bez obzira na pobjednika, Ben Affleck je već sad profitirao ovim priznanjima, i pokazao svima da ipak ima talenta, više za režiranje, nego za glumu, makar se i u tom području popravlja što je stariji…

Leave a Reply

Your email address will not be published.