Beauty and the Beast – Emma Watson i Del Toro?

Piše: Vanja

Koliko god voljeli ili ne Guillerma, mora se priznati kako je čovjek peh pri izboru projekata u posljednje vrijeme, ostavši iz ovdje već proljetos spomenutih razloga bez “Mountain of Madness” i “Pacific Rim” u vrlo kratkom razdoblju.  Međutim, rumour has it, kreativni tvorac predivnog “Panovog Labirinta” je naumio sudjelovati u izradi nove verzije “Beauty and the Beast”, u kojoj bi ljepotica bila – Emma Watson. Za zvijer se još ne zna.

Idejni je začetnik navodno Denise de Novi, producentica ranijih Burtonovih uspješnica poput “Edward Scissorhands”, “The Nightmare Before Christmas” te nešto manje popularnog, no odličnog “Eda Wooda”. Opravdano je očekivati kako će del Torro uz pomoć ovakve ekipe ubaciti nešto tamniji spin u mega-popularnu bajku.

Emmi Watson bi ovo bio prvi post-potterovski fantasy projekt, iako se već zna da će se pojaviti u povijesnoj drami “My Week with Marilyn” (osobno me B&B više intererisa…). Emma definitivno ima posla jer ju očekuje i ukrcaj u posadu obrade romana “The Perks of Being a Wallflower”.

Del Toro bi u ekipi B&B navodno bio neka vrsta “kreativnog savjetnika”. Za ponadati se da će konačno zasjesti i u redateljsku stolicu “Pacific Rima”, iako prerađenog scenarija.

Ljepotica i zvijer možda nije uvrnuta poput Alice in Wonderland (koju je valjda čak i Burton trebao raditi s nekim drugim a ne Disneyem…hm) ali definitivno nije vesela dječja bajkica za laku noć. Kad je se u bilo kojoj funkciji dokopa Del Torro, od toga zbilja svašta može ispasti.

Emmini fanovi zasigurno neće imati ništa protiv gledati je kao ljepšu polovicu slavnog dvojca, a odskočna daska s Del Torom nije na odmet kad su već dani briljantne Hermione iza nje. Zauvijek. (Valjda.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.