Batmane, proračun raste a ti šutiš o radnji, briši?

Piše: Deni Zgonjanin

The Dark Knight Rises“ mogao bi se susresti s poteškoćama u bližoj budućnosti. Šuška se, šuška (neeeeee…) da bi se moglo desiti da se Christopher Nolan „povuče“ s završnice svoje trilogije zbog „produkcijskih i proračunskih problema“ s Warner Brosom.

Nakon prošlogodišnje mega-uspješnice „Inception“, navodno je Nolan u sam scenarij „TDKR“’ natrpao toliko akcije, kojoj bi adekvatan proračun iznosio valjda preko 400 milijuna dolara, što – naravno – prevazilazi čak i „Avatar“ i čini ga – opet naravno – naskupljim filmom svih vremena. Iz izvora bliskih Nolanu (… čitati s rezervom?) čujemo zaštićenog, neimenovanog informatora: „The Dark Knight“ je zaradio preko bilijun dolara. „Avatar“ nešto više od dva. U Warner Brosu bi bili mahniti da Nolanu ne ispišu bianco ček za treći dio!“

Pored proračunskih začkoljica, „gornji dom“ narečene producentske kuće je zabrinut da zlice u filmu neće biti dorasle onome, što je odradio pokojni Heath Ledger kao Joker u prethodnom filmu. Bili su više no zadovoljni kad je Nolan ubacio šarmantnu i (valjda) seksi Anne Hathaway u ulogu Catwoman, no svejedno se postavljaju pitanja: “Što je i tko je, zaboga, Alberto Falcon?” čude se u Warneru, vjerojatno misleći na ulogu koju bi trebao odraditi Joseph Gordon-Levitt. “Ako već imamo Catwoman, gdje je onda i Pingvin? Pa nitko neće kupovati Alberto Falcon lutkice, zaboga… da nije   možda kakav orao, kondor ili nešto tako? O čemu više taj Nolan razmišlja!?“

Ne bi bio prvi put da i od fanova obožavan redatelj bude „maknut“ s trećeg dijela svoje obrade stripa. Sjetimo se, 2006.g. je Brett Ratner zamijenio Bryana Singera u „X-Men: The Last Stand“ gdje su, jasno, fanovi podivljali, sasvim opravdano. Film definitivno nije uspio kvalitetom dostići prva dva…Točno je to, vele u Warneru, ali s gledišta firme, Rather je genijalac koji nam zna zaraditi. Ako se desi da Nolan nekako ispadne iz igre ili odluči prekinuti rad na projektu, vele kako će definitivno tražiti Ratnera.

U igri su, naravno, i druga redateljska imena koja bi poslužila kao zamjena tipa  Zack Snyder, pa Catherine Hardwicke te nešto manje poznat Fred Walton.

(zaboga, kao da je čovjek nestao…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.