Bande New Yorka prelaze na male ekrane!

Piše: Terezija Bjelajac

Ako se vratimo na Scorseseov projekt nastao prije deset godina, pored osjećaja da smo vraški stari jer se sjećamo sve i jednog detalja prvog gledanja, osjetit ćemo i prazninu koja je ostala poslije kraja filma, ili glad za još više tog filma… koji je upravo završio pred našim očima. E pa dobra vijest iz Miramaxa! Scorsese dobro poznaje svoju publiku pa je osjetio kako bi filmski potencijal knjige Herberta Asburya iz 1928, The Gangs of New York: An Informal History of the Underworld mogao biti još više iskorišten.

Marty je izjavio kako smatra da je to ‘vrijeme i jedna era američke povijesti i naslijedstva bogata likovima i pričama koje se ne mogu potpuno istražiti u dvostanom filmu. Televizijske serije će pak dozvoliti vrijeme i kreativnu slobodnu koje će realizirati ovaj šareni svijet i sve implikacije koje je imalo i još ima na društvo’. Radnja neće samo pratiti bande New Yorka, već se proširuje i na Chicago.

Kao redatelja pilota Boardwalk Empirea, možemo pretpostaviti kakav će štih imati Scorseseove prašnjave ulice New Yorka na prijelazu stoljeća, samo je pitanje hoće li konkurirati sada već uspješnom Boardwalk Empireu ili će ipak nastupiti kasnije. Znamo da će vam ovo biti malo teže napraviti budući da ste si preletili sve moguće scenarije, scene, likove i glumce kroz misli, ali preostaje nam samo čekanje novih informacija budući da je gore navedeno sve za sada.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.