Bale o svom Batman glasu: Jedino sam tako mogao povjerovati u ulogu

Piše: Sven Mikulec

0

Kritičari Nolanove (po meni besmrtne) trilogije o čovjeku-šišmišu često su u raspravama o prednostima i manama filma spominjali hrapavi glas koji je Christian Bale forsirao u svojoj interpretaciji stripovske legende. Sada se na njega osvrnjuo i sam glumac.

“Došao sam na audiciju. Stavili su me u odijelo Vala Kilmera. Čak mi nije ni pasala veličina, i stajao sam ondje i pomislio – osjećam se kao idiot“, rekao je u intervjuu za MTV News, promovirajući film Out of the Furnace. „Kakav to moraš biti tip da hodaš uokolo odjeven u šišmiša? Hoće li taj tip ići uokolo i govoriti „Bok, kako si? Samo ignoriraj činjenicu da sam obučen u šišmiša.“ Naravno, njemu je suđeno da to radi, ako samo pogledate povijest lika i bol kroz koju je prošao. Zaključio sam da ja to ne mogu izvesti s normalnim glasom. Moram postati zvijer želim li sam povjerovati u tu priču.“

Pogledajte kratki razgovor s glumcem, u kojem Bale čak otkriva da mu je, kad je s audicije stigao doma, i vlastita žena posrala izvedbu.

A ovdje je i snimka originalne audicije.

2 komentara za “Bale o svom Batman glasu: Jedino sam tako mogao povjerovati u ulogu

  • jelena says:

    Kao iskusni kolega, Bejl je novog junaka Gotama posavetovao samo o jednoj stvari – odlasku u toalet.

    “Pričali smo o praktičnim stvarima, a jedna od njih je da prvo ode u WC, pa tek onda obuče kostim Betmena”, rekao je Bejl za Access Hollywood.

    “Ukoliko mu se pripiški dok je u odelu, moraće neko da mu pomogne, a to je veoma, veoma ponižavajuća stvar. Znam, prošao sam kroz to i verujte da je to najbolji savet koji sam mogao da mu dam na temu Betmena”.

  • DS says:

    Još uvijek bolji Bruce nego Batman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.