Bajke su ponovno u modi

Piše: tonymelo

fables

Fables je napokon dobio scenaristicu. Jane Goldman, koja je radila na filmovima Kick-Ass, X-Men: First Class, Stardust i The Woman in Black, zadužena je za oživljavanje Vertigovih likova na velike ekrane. Adaptaciju popularnog stripa režirat će Nikolaj Arcel (A Royal Affair) koji trenutno pomaže u pisanju scenarija.

Prvi broja stripa Fables izašao je 2002. godine, a njegova je priča pratila likove iz bajki koji u sadašnjem vremenu žive u izmišljenoj četvrti New Yorka zvanoj Fabletown. Protjerani iz svoje domovine od strane tajnovitog negativca poznatog samo kao The Adversary, nakon dolaska na naš svijet negativci iz bajki dobivaju oprost za svoja prijašnja zlodjela. Tako je veliki zločesti vuk Bigby Wolf postavljen za šerifa zaduženog za očuvanje mira, rješavanje nesuglasica i mogućih sukoba, dok bajkovitom zajednicom upravlja gradonačelnik King Cole uz pomoć Snjeguljice.

Često se navodi kako je Fables nešto slično seriji Once Upon a Time, dok bi zlobnici poput mene rekli kako je Fables isti kao Once Upon a Time samo puno kvalitetniji, mračniji i namijenjen odrasloj publici. Ukoliko film bude imalo sličan nedavno dovršenoj prvoj sezoni igre Wolf Among Us očekuje nas pravo remek djelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.