`Avatar 2´ kasni godinu dana

Piše: Ivo Skocic

cameron_avatar

Nakon eventa održanog na Novom Zelandu od strane novozelandskih vlasti redatelj James Cameron je otkrio kako je release Avatara 2 odgođen sa prosinca 2016. na prosinac 2017. godine.

„Postoji određena kompleksnost u pisanju priče tako da funkcionira kao saga kroz tri filma koju jednostavno ne razumijete kada snimate samostalan film. (…) Pišemo tri filma istovremeno. I to radimo tako da je sve povezano kroz ta tri filma. Nećemo snimiti jednoga a onda izmisliti drugoga i onda još jednog nakon toga i onda još jednog nakon toga; i usporedno dok snimamo priču dizajniramo sve. Do sada smo dizajnirali sva bića i sve okoliše.“ Rekao je James Cameron za Associated Press, a za australski 3news je dodao: „Vjerojatno smo malo preambiciozni sa filmom. Trebalo mi je šest mjeseci za napisati prvoga, a sad pišemo tri odjednom.“

U Avatarima 2, 3 i 4 potvrđen je povratak zvijezda prvog dijela Sama Worthingtona, Zoe Saldane, Stephena Langa i Sigourney Weaver. Prvi dio trenutno je film s najvećim utrškom na kino blagajnama ikad, sa zarađenih 2.782 milijarde dolara.

9 komentara za “`Avatar 2´ kasni godinu dana

 • Deckard says:

  Cameron je od pravog filmaša postao… običan kreten. Nećemo snimiti film, pa izmisliti drugi… a upravo to radi s Avatarom 2. Njemu je trebalo 6 mjeseci da napiše prvi film. Koga mulja. Pa film je skup klišeja koji stoje u svakoj enciklopediji klišeja, da se ne govori kako je ripovao svaki film kojeg se mogao sjetiti. Nikad više Terminatora, Bezdana i Aliensa od njega. Dobro da ih je napravio dok je još htio biti filmaš, a ne obična money bitch.

 • moj nick says:

  da ne spominjemo dinu…po meni je avatar loša bling-bling kopija dine

 • jelena says:

  ako izuzmemo adaptacije knjiga ovo je skoro jedinstveni primer najavljene triologije, i zvuci zanimljivo i sigurna sam da je kompleksno i novo nesto u smislu organizovanja scenarija, na stranu sta msm o avataru

 • Decadent Sympozium says:

  Ovo što je citirano od Cameronovih riječi je upravo ono što je radila ekipa Pirates of the Caribbean i to je ono za što im se najviše i debelo prigovaralo. Stoga, ako je angažirao 20 ljudi da mu skocka 3 filma, dobit ćemo gospodare prstenova.

  Deckard opet piše jolly-ho.

  Uglavnom, postoji lista od preko trideset naslova knjiga, animiranih filmova i dugometraznih filmova za koje je Cameron optužen da je pokrao. Samo to je prilično samoevidentan dokaz da rulja nema pojma o čemu priča. Otprilike kao kada se novi svećenik u selu ne sviđa zajedljivim usidjelicama pa nakon godinu dana ispadne da ima četverto, ne, troje djece, ne, dvoje, ali su gej, a jedno je ubio iz pištolja jer je s njim općio, ne, zapravo je žensko, pa se s njom oženio, ne, zapravo ima ljubavnicu u tom selu i zato je došao, ne, zapravo…

 • Deckard says:

  Jolly-ho?

  “Samo to je prilično samoevidentan dokaz da rulja nema pojma o čemu priča”

  Ti znaš da je Cameron imao privatnu nagodbu s Harlanom Ellisom jer je popalio motive dviju njegovih novela i ukomponirao to u Terminatora?

 • Deckard says:

  Nadalje. Avatar je još uvijek na sudu zbog tužbe za plagiranje. Scenarij imenom ‘Terra Incognita’ je u osnovi isti Avatar, ista premisa, ista radnja. Cameron je u obrani rekao da je njegov originalni scenarij nastao 1996 godine (Terra se vodi da je iz 2002) i da postoji dokaz za to. Dokaz nikad nije predao. Sud još uvijek traje. Dalje. Cameron se nagodio izvan suda sa Sally Mann, fografkinjom koja je tvrdila da je popalio njezine slike za inspiraciju aktova Kate Winslett (znači, i Titanic, koliko god to čudno bilo) imao je svojih kvaka. Svaki njegov film ima tužbu za plagiranje (osim Abyssa – njega je napisao još kao student, ako se ne varam) i neke od tih tužbi su čista glupost. No neke i nisu. Rulja, u ovom slučaju, zna što priča 😉

 • Deckard says:

  Već kad su spomenuti Gospodar Prstenova… Jackson je odmah u startu najavio da će raditi sva tri filma, bez test-proba kako će proći prvi dio. Da je Cameron rekao kako će odmah raditi trilogiju (pa onda naknando nadodao još jedan nastavak) rekao bih da je to čovjek s jasnom vizijom. Ali, ne, to se nije dogodilo. Avatar frašiza je to postala tek kad je prvi film postigao uspjeh kakav je postigao. Zato, pliz, ne nješajmo Jacksona i Cameron u isti koš, barem ne kad se govori o Gospodaru Prstenova. Jackson je tada riskirao kao malo koji redatelj.

 • Gjuro says:

  Cameron je kod “Avatara” samo trebao reći da radi remake “Pocahontas” i nitko mu ne bi riječ rekao.

 • Carlito says:

  razjebali ste ga s svojim kvocanjem i blačenjem pa čovjek popizdeo i snimio ne jedan, ne dva, već tli filma 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published.