Autor Hanne zainteresiran za režiju Houdinijeve biografije

Piše: Ivan Andrijanić

Negdje koncem 19. stoljeća dogodila se jedna zanimljiva priča. Policajci nisu mogli otključati lisice jednom zatvoreniku, a budući da je bravarska radnja bila tik do policijske postaje, potražili su pomoć stručnjaka. Vlasnika nije bilo na radnom mjestu, ali tu je bio njegov mali šegrt, pod imenom Erik Weisz. Erik je komadom žice za vrlo kratko vrijeme skinuo lisice zatvoreniku.

Ova anegdota bila je impresivan početak iluzionističkog genija 20. stoljeća, kasnije poznatog pod imenom Harry Houdini, te ga potaknula da samouko krene s istraživanjem razno-raznih trikova. Houdini nije bio vrstan samo u mađioničarstvu, već s dvadeset godina bio je oženjen i imao karijeru, radio je kao pilot, bio je i prvi čovjek koji je preletio relaciju Amerika-Australija, a okušao se i u filmskom biznisu.

Režiser Gary Ross, poznat po svom osebujnom, intimnom debitantskom filmu Pleasantville, te velikom uspjehu The Hunger Gamesa, bio je neko vrijeme u igri kao kandidat za realizaciju biografskog filma o Houdiniu, prema književnom predlošku The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero Williama Kalusha i Larryja Slomana.

Najnovije vijesti su pak da je Joe Wright u pregovorima sa studiom Lionsgate za režiju biografije. Ovaj Britanac se 2005. godine iskazao impresivnom realizacijom kultnog romana Jane Austen, Pride & Prejudice, a i poznat je i po zanimljivoj Hanni, upamćenoj po odličnom soundtracku majstora elektronske glazbe The Chemical Brothersa. Kako god okrenemo, moglo bi biti zanimljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.