`Assassin’s Creed´ pronašao redatelja

Piše: tonymelo

assassins

Adaptacija Ubisoftove video igre Assassin’s Creed napokon je dobila redatelja. Twitch izvještava da je za redatelja filma baziranog na popularnoj igri izabran Daniel Espinosa kojeg možda pamtite po (ne)djelu Safe House s Denzelom Washingtonom i Ryanom Reynoldsom u glavnim ulogama. Od prije je poznato da će glavnog lika utjeloviti Michael Fassbender, dok se o ostatku glumačke postave još uvijek nagađa. Espinoza trenutno radi na dramatičnome trileru Child 44, te ga se također povezuje i s filmom Gang Story u kojemu bi se trebao pojaviti Liam Neeson kao i s adaptacijom The Racketeera, pisca Johna Grishama.

Za one koji nisu upoznati sa svijetom videoigara ili jednostavno nikada nisu igrali Assassin’s Creed, možemo reći da je igrica historijska akcijska avantura s elementima znanstvene fantastike, te prati priču običnog konobara Desmonda Milesa, koji saznaje da dolazi iz duge linije profesionalnih ubojica koji borbom protiv templara pokušavaju spasiti svijet. Koristeći stroj naziva Animus, on može proživljavati živote svojih prethodnika što otključava njegovu genetičku memoriju koja mu posljedično omogućava da preuzima sposobnosti koje su imali njegovi preci.

Do sada je izdano ukupno trinaest različitih Assassin’s Creed igara, ukoliko uz one za računala i konzole, brojimo i igre izašle na prijenosnim platformama i mobitelima. Radnja igara se odvija u širokom rasponu razdoblja pa tako imamo priliku sudjelovati u trećem križarskom ratu, živjeti u renesansnoj Italiji i Konstantinopolisu tijekom 16. stoljeća, te iz prve ruke vidjeti kako je tekla Američka revolucija ili se okušati u gusarenju na Karibima za vrijeme zlatnog doba piratstva. Poznato je da film neće biti doslovna adaptacija niti jedne do sada izdane igre, već će pokušati ispričati neke u potpunosti nove priče.

Assassin’s Creed u kina dolazi 7. kolovoza 2015. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.