`Assassin’s Creed´ film putuje u vrijeme Španjolske inkvizicije

Piše: tonymelo

assassins_creed_brotherhood

O Assassin’s Creed filmu s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi već smo pisali. Bit će to prvi projekt novog filmskog studija Ubisoft Motion Pictures koji je nastao kako bi olakšao ekranizaciju poznatih videoigara. Danas je napokon otkriven vremenski period u kojemu će se radnja odvijati. Na iznenađenje fanova, ne radi se niti o Trećem križarskom ratu, niti o renesansnoj Italiji, ili revolucionarnoj Francuskog, već je u pitanju Španjolska inkvizicija!

Fassbender će u filmu imati dvije uloge, jednu u sadašnjosti, drugu u prošlosti. U sadašnjosti će glumiti Michaela Lyncha, zatvorenika u iščekivanju smrtne kazne, koji služi kao pijun u ratu između Assassinsa i Templara. Pomoću Animusa, drevne tehnologije koja omogućuje čovjeku da proživi sjećanja svojih predaka, uči će u um Assassina Aguilara de Agaroroboa koji je djelovao za vrijeme Španjolske inkvizicije. Njegov otac bit će Master Assassin – vođa tajne organizacije koja pokušava spriječiti Templare.

Što se tiče negativaca, u sadašnjosti će ta čast pripasti Alanu Rikkinu, vođi Templara, ali ne likom i djelom već samo glasom, dok će povijesni antagonist biti glavni inkvizitor Tomas de Torquemada koji se pojavio u drugom nastavku Assassin’s Creed igre kao saveznik glavnog antagonista Rodriga Borgie. Čini se kako će povijesni dio filma imati najviše poveznica s drugom igrom, dok će moderni dio biti sličan prvoj igri. Na Michaelu, slično kao i na Desmondu Milesu (liku iz igre), eksperimentirat će znanstvenik imena Joseph (u igri je to bio Warren Vidic), dok će mu u pomoć priskočiti Assassin imena Lara (Lucy koju je u igri glumila Kristen Bell).

Assassin’s Creed će u kinima zaigrati 7. kolovoza 2015..

Leave a Reply

Your email address will not be published.