`Assassin’s Creed´ dobio scenariste

Piše: Tena Strahinec

assassins_creed

Adaptacija popularne videoigre, film Assassin’s Creed, dobila je scenariste – Adama Coopera i Billa Collagea. Cooper i Collage radili su na adaptaciji priče o Mojsiju pod nazivom Exodus: Gods and Kings redatelja Ridleyja Scotta i The General, filmu Darrena Aronofskog, kao i priča smještenih u sadašnjost poput akcijske komedije Tower Heist iz 2011. i komedije s blizankama Olsen, New York Minute iz 2004.

Glumac njemačkih i irskih korijena koji se nedavno istaknuo ulogom u Oscarom nagrađenom filmu 12 godina ropstva (izv. 12 Years a Slave), Michael Fassbender, pojavit će se u adaptaciji videoigre kao glumac i producent. Trenutno se još ne zna u kojem će vremenskom razdoblju priča biti smještena, ali možemo pretpostaviti da će biti za vrijeme križarskih ratova u Jeruzalemu.

Fassbenderova povezanost s ovim filmom privukla je mnogo pozornosti jer je trenutno jedan od najtraženijih glumaca u Hollywoodu. Uloga koju glumi je muškarac koji živi u sadašnjosti i uz pomoć kompjuterske simulacije vraća se u prošlost gdje ubija povijesne ličnosti. Koji će likovi i priče biti uključeni i hoće li Fassbender uspjeti napraviti prvu blockbuster adaptaciju videoigre s pozitivnim reakcijama kritike i fanova? Bit će zanimljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.