Angelina Jolie na vrhu Forbesove liste najplaćenijih

Piše: Ana Kundid

Prema pisanju magazina Forbes, koji svake godine izdaje novu listu pojedinaca sa najdubljim džepom, kao najbolje plaćena glumica ovog puta na tron je sjela Angelina Jolie sa zarađenih 33 milijuna dolara u razdoblju od lipnja 2012. do lipnja 2013. Iako od njenog zadnjeg filmskog (ne)uspjeha, kada je s Deppom zaigrala u filmu The Tourist, brojimo već tri godine, Angelina je zaradila 13 milijuna dolara više u odnosu na prošlu godinu. U međuvremenu je bila sve samo ne odsutna, a njen zadnji iskorak bilo je podvrgavanje mastektomiji, potez koji je izazvao brojne kontroverze diljem svijeta. Sljedeći angažman slavne glumice očekujemo u Disneyjevom filmu Maleficent, na kojem bi igrajući glavnu ulogu mogla zaraditi oko 15 milijuna dolara.

Kao druga na listi zasjala je nova holivudska miljenica, Jennifer Lawrence. U istom razdoblju Lawrence je zaradila 26 milijuna dolara. Znamo da je Lawrence dobila Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu Silver Linings Playbook, i dok za neke uspješnice uspije zaraditi samo siću, kako postaje uspješnija, sve češće joj se smiješe pozamašniji iznosi. Sljedeći film u kojem ćemo je vidjeti jest Catching Fire.

Prošlogodišnja nositeljica titule najplaćenije glumice, Kristen Stewart, gurnuta je na treće mjesto sa zarađenih 22 milijuna dolara, što je za 12 milijuna manje u odnosu na prošlu godinu. Zahvaljujući Sumraku Kristen je čak četiri puta sjajila na Forbesovoj listi, a kako je snimanje završeno, ne preostaje joj ništa drugo nego pokušati vratiti bar Roberta Pattisona.

Na četvrtom mjestu nalazi se buduća mladenka Jennifer Aniston, na petom Emma Stone. Prate ih Sandra Bullock, Julia Roberts i Mila Kunis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.