Andy Serkis režira motion-capture `Životinjsku farmu´

Piše: tonymelo

RISE OF THE APES

Snimanje Životinjske farme, filma baziranog na istoimenoj knjizi Georgea Orwella, započet će sredinom slijedeće godine. Bit će to redateljski debi Andyja Serkisa, glumca koji se proslavio ulogom Golluma iz Gospodara prstenova. Iako u svojoj karijeri još uvijek nije samostalno režirao film, stekao je potrebno iskustvo surađujući s s Peterom Jacksonom u režiranju The Hobbit trilogije. Poznato je da se na projektu Životinjske farme radi već godinu dana, a sada je otkrivena informacija da snimanje započinje 2014. godine.

Film će producirati Serkisov preformance capture studio Imaginarium, kojem će ovo biti prvi film kojega će samostalno, u cjelini, snimiti. U intervjuu za ScreenDaily, glumac je otkrio da planiraju napraviti nešto jedinstveno. Sve scene u filmu bit će odglumljene od strane pravih glumaca, za razliku od drugih filmova u kojima životinje imaju glavnu ulogu. Prije je bilo uobičajeno snimiti životinju kako obavlja određenu radnju, a zatim nadodati usta koja govore. To znači da će u slučaju Životinjske farme, fizika kretanja životinja i ekspresije lica dolaziti izravno iz glumčeve izvedbe. O čemu se tu radi, može se vidjeti na primjeru PS3 igre Beyond: Two Souls, u kojoj su Ellen Page i Willem Dafoe odradili sličan posao.

Serksis je natuknuo i to da ima savršenu ekipu spremnu za snimanje, ali još uvijek nije htio otkriti o kojim se glumcima radi. Vezano uz drugi film na kojemu studio radi, The Bone Season, saznali smo da je trenutno u procesu traženja scenarista i redatelja. Poznatoga glumca moći ćemo ispred kamera vidjeti idućeg ljeta u nastavku filma Rise of the Planet of the Apes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.