Andy Serkis režira `Knjigu o džungli´ za Warner Bros.

Piše: Tena Strahinec

andy-serkis

Kao da nije dovoljno da se live-action adaptacije Disneyjevih klasika nižu jedna za drugom, Warner Bros. i spomenuti Disney vodit će bitku u kinima s čak dvije live-action adaptacije dječjeg klasika Knjige o džungli. Za WB film će režirati iskusni glumac Andy Serkis, Gollum iz trilogije Gospodara prstenova i Hobita, te Caesar iz Planeta majmuna: Postanak (izv. Rise of the Planet of the Apes), kojem će Knjiga o džungli biti redateljski prvijenac.

Scenaristica Callie Kloves držala se izvorne priče koja će „istraživati pitanja o životu i smrti i biti realna u prikazivanju ponašanja životinja“, a radnja je svima već dobro poznata: dječaka Mowglija odgoje vukovi u džungli zemlje u kojoj je autor rođen i njome očaran – Indije. Druži se s raznim životinjama od kojih su mu najdraži njegovi mentori medvjed Baloo, crna pantera Bagheera i piton Kaa, a neizbježni neprijatelj protiv kojeg se zajedno bore i koji im ne da mira je tigar Shere Khan.

U knjizi pratimo njihove pustolovine u džungli te na kraju dobivamo kompletni i bogati prikaz čovjeka i prirode te vječni klasik o djetinjstvu. S obzirom da je priča autora Rudyarda Kiplinga par koraka mračnija od veselog diznijevskog mjuzikla, live-action će se prikloniti izvornoj verziji, a koga ćemo gledati kao dječaka od džungle zasad je nepoznato.

Leave a Reply

Your email address will not be published.