AMC priprema novi hit: Tvorac ‘Dosjea X’ uhvatio se scenarija

Piše: Nikolina Demark

Televizijska mreža AMC u posljednjih nekoliko godina razara kvalitetom svojih proizvoda. Dovoljno bi bilo navesti Breaking Bad i Mad Men, ali sam po zanimanju tv fanatik pa ću usput spomenuti The Killing i The Walking Dead, a preporučiti Hell on Wheels. AMC, volim te.

Izljevi ljubavi prema tv mreži možda nisu potpuno… psihički uravnoteženi, ali su u ovom slučaju i više nego zasluženi. S obzirom da Breaking Bad ubrzo završava, a i ostale hit-serije su poprilično poodmakle brojem epizoda, AMC ima u planu novu seriju koja u startu miriše na uspjeh. Chris Carter, tvorac i scenarist Dosjea X, idejni je začetnik ovog neimenovanog projekta koji bi trebao nastaviti pobjednički niz i osvojiti publiku.

Iako Carter trenutno dovršava već drugu verziju scenarija, informacije daje na kapaljku. Nije ni otprilike najavio okvir radnje; otkrio je samo da je u zadnje vrijeme opsjednut gledanjem vijesti na svim kanalima koje mu kabelska nudi. Politički diskurs u kontekstu televizijskih novosti, to mu je droga. Pa piše o tome. Ne znam što reći. The Newsroom već postoji pa se nadam da će Carter krenuti u drugačijem smjeru. Do neke službene objave, možemo samo liku vjerovati na riječ da radi na nečemu dobrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.