Alex Proyas će režirati SF projekt Evolve za ABC

Piše: Ivan Andrijanić

Kad netko u svojoj filmografiji ima dva važnija filma 90-ih, gotički The Crow te post-bladerunnerovski noir SF Dark City, normalno je da mnoge interesira koji su sljedeći potezi autora tih filmova, unatoč nekim promašajima koje mu je donio novi milenij (I, Robot, Knowing). Riječ je naravno o talentiranom Australcu Alexu Proyasu, nekoć vrlo zanimljivom, cijenjenjom i originalnom redatelju, danas nažalost pomalo skrenulom s izvorne putanje.

Po najnovijim informacijama, pozabaviti će se režijom nadolazećeg znanstveno-fantastičnog projekta Evolve, prema noveli britanskog horor pisca Tima Lebbona, za televizijsku kuću ABC. Priča se odvija u Los Angelesu, koji je pod karantenom, a fokusira se na skupinu ljudi koji nastoje otkriti što se točno dogodilo s njihovim najbližima. Daljnja istraga ih dovodi  do informacija da su neki građani razvili nadljudske sposobnosti te su gonjeni od Vlade…

Proyas je donedavno bio glavni kandidat za ekranizaciju filozofsko-religijskog epa Johna Miltona Paradise Lost, ali nažalost to je otkazano. Distopijska priča ovog potencijalno vrlo zanimljivog projekta definitivno je nešto blisko filmašu, tako da bi mu Evolve zaista mogao poslužiti kao svojevrsni povratak nakon sušnog razdoblja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.