Alex Kurtzman odabran da režira novu Mumiju

Piše: Deni Zgonjanin

alex-kurtzman-people-like-us-interview-slice

 

Universal je inspiriran uspjehom Marvelovih Avengersa odlučio pokrenuti vlastitu ekipu za obranu od svega i svačega, koja bi se sastojala od Mumije, Dracule, Frankensteina, The Wolf Man-a, Bride of Frankenstein, the Invisible Man-a, Creature from the Black Lagoon itd… Zvuči fora, ne? Uglavnom, ako se pitate kako je to moguće, odgovor je jednostavan – prava na te horor ikone su sada u javnoj domeni, tako da bilo tko se može poigrati sa njima, ako se usudi, tj. ako misli da bi današnja kino publika koja guta Transformere bila zainteresirana za čudovišta koja su starijim generacijama (puno starijim) tjerala strah u kosti i njih u krevete od staraca. A da bi Universal došao do svojih Avengersa, prvo mora publiku ponovno upoznati sa svakim članom Monster Avengersa, kao što je Marvel napravio sa svojim superjunacima.

Prvi antijunak na redu je Mumija, a nju će po svemu sudeći režirati scenarist Star Trek i Transformers franšiza – Alex Kurtzman. On će biti zadužen i za scenarij filma, čime je preuzeo na leđa sve hvale ili kude koje će uslijediti nakon premijere filma. Hrabar, ali vjerojatno i financijski isplativ potez Kurtzmana. On se nedavno odlučio “rastati” sa dugogodišnjim scenarističkim partnerom, Robertom Orcijem, koji mu je pomogao stvoriti gore navedene financijske uspješnice, iako će neki zlobnici reći da baš i nije neko znanje kopirat radnju jednog filma u tri iduća, kao što je slučaj sa Transformerima ali ajde, nećemo o tome…

Spomenimo još da je Kurtzman ustvari bio tek treći izbor studija što se tiče režiserske stolice, prije njega su odustali Len Wiseman i redatelj Mame, Andy Muschietti, zbog kreativnih razmirica sa Universalom, oko smjera kojim bi nova Mumija trebala krenuti. Studio naime, hoće više akcijsku, avanturističku verziju, dok su Wiseman i Muschietti nekak više naginjali horor pristupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.