Ajmo svi na Kotar FEST!

Piše: Hrvoje Hučić

Kotar FEST! druge godine održavanja postaje festival na koji treba sve više računati u budućnosti. U jeku sezone festival nudi idealan omjer glazbe, umjetnosti, sporta i odmora.

Kotar FEST! u Delnicama i Fužinama ove godine predstavlja šest dana odlične kulturne zabave. Festival započinje u subotu 20.07 uz dobrotvornu utrku „Tvoj korak za osmijeh djeteta“ putem koje će se prikupljati sredstva za opremanje dječjeg vrtića „Hlojkica“ u Delnicama. Utrka je prilagođena svačijim mogućnostima i željama, pa je moguće odabrati rutu za sportaše (9500m), građanstvo (4200m) i djecu (150m).

Večer je rezervirana za Park Rock, tradicionalni open – air koncert u organizaciji udruge za alternativno promicanje kulture življenja mladih  ARTeria iz Delnica, od ove godine u suradnji s umjetničkom organizacijom Kotar teatar. Do sad su na Park Rock-u nastupali brojni poznati bendovi poput Psihomodo popa,  Let 3, Brkova, Valungara, TBF-a, Belfast food-a te mnogih drugih. Ovogodišnjim izdanjem, Park rock obilježava desetu godinu održavanja. Obljetnica će biti proslavljena uz nastup benda Teška Industrija koji još nije nastupao u ovim krajevima te bend iz susjedne Slovenije – White Stain.

Kazališni dio festivala počinje u nedjelju izvođenjem predstave Mani Gotovac „Pričaj mi o Gorkome“, nastale prema autobiografskom  romanu „Fališ mi“, a nastaviti će se kroz predstave „Snjeguljica mora umrijeti“ redatelja Mirana Kurspahića, „A tko si ti?“  redatelja Romana Bogdana te „Nekad davno, a danas malo sutra“ redatelja Matije Kezelea.

Festival završava s klasičnim multimedijalnim gala koncertom „Opera night“ u izvedbi udruge Diamante Classic.

„Zahvaljujući entuzijazmu i velikom angažmanu Kotar tima, Kotar FEST! je u samo godinu dana narastao u manifestaciju koja svojim sadržajem nedvojbeno doprinosi razvoju kulturnog sadržaja i ponude Delnica, Fužina te cijele regije Gorskog kotara. Kao voditelj projekta nadam se da će ponuđeni sadržaj privući brojne domaće i strane ljubitelje kazališta i glazbe u Gorski kotar, šumoviti kraj Hrvatske kojeg bez dvojbe možemo nazvati „plućima Europe““ – izjavio je Matija Kezele, umjetnički voditelj festivala.

Program festivala ovdje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.