A Hologram for the King: Nova suradnja Toma Hanksa i Toma Tykwera

Piše: Tena Strahinec

Njemački redatelj/producent (a i skladatelj!) Tom Tykwer, koji je režirao poznate filmove poput Trči, Lola, trči (izv. Lola Rennt) i Parfem: povijest jednog ubojice (izv. Perfume: The Story of a Murderer) radi na adaptaciji knjige Davea Eggersa iz 2012. godine, A Hologram for the King. Tykweru se pridružuje Tom Hanks, koji će se pojaviti u glavnoj ulozi, a ujedno i producirati film s Garyjem Goetzmanom, poslovnim partnerom u njihovoj kompaniji Playtone. Neki od filmova iza kojih stoji Goetzman kao producent su Philadelphia, Rat Charlieja Wilsona, Mamma mia!, Svemogući Evan, Moje grčko vjenčanje, Kad jaganjci utihnu, Američki bogovi

Kompletna radnja knjige je:

U rastućem gradu u Saudijskoj Arabiji, daleko od recesijom iscrpljene Amerike, poduzetnik pokušava omogućiti svojoj kćeri studij na fakultetu i napokon učiniti nešto bitno. U knjizi A Hologram for the King, Dave Eggers nas vodi oko svijeta da pokaže kako se jedan čovjek bori da prehrani svoju obitelj usprkos globalnoj ekonomiji. Ova bogata i turobna knjiga je snažna evokacija našeg trenutnog stanja – i dirljiva priča kako je do toga došlo.

Prema izvorima, ne radi se samo o portretu čovjeka koji očajnički želi spasiti svoju budućnost, kao i budućnost svoje obitelji, već je naglašen i Eggertov stav o lošim stranama današnje Amerike. Dok ne saznamo više, možete se primiti knjige. Read, people, read!

Leave a Reply

Your email address will not be published.