5 verzija Taksista?

Piše: Koraljka Suton

2003. godine kontroverzni danski režiser Lars von Trier (Breaking the Waves, Dancer in the Dark, Dogville, Antichrist) izazvao je kolegu redatelja Jørgena Letha da napravi remake vlastitog filma The Perfect Human iz 1967. godine. No kvaka je bila u tome da je Leth morao napraviti pet različitih remakeova dotičnog filma, a svaki od njih imao je određene zabrane, ograničenja i zapovijedi koje je von Trier uveo. Tako je, recimo, prva prepreka/zapovijed bila ta da film mora biti snimljen na Kubi i da u konačnici niti jedan kadar ne smije biti dulji od pola minute. Rezultat tog izazova bio je film naslovljen The Five Obstructions (naši su to preveli kao Pet opstrukcija).

Lars von Trier planira ponoviti eksperiment, no ovoga puta s puno poznatijim redateljem. Riječ je, naime, o Martinu Scorseseju i njegovom kultnom filmu Taxi Driver iz 1976. godine.

Što vi mislite? Odlična ideja s potencijalno genijalnim rezultatom? Ili očajna zamisao s još očajnijim ishodom?

Jedan komentar za “5 verzija Taksista?

  • alen says:

    ajme jadni marti, ako ga lars uhvati u ruke ;-)…sjećam se samo da je jorgen leth bio na rubu plača u nekim situacijama, u svakom slučaju bi bila savršena kombinacija lars i marti, meni osobno dva najdraža redatelja

Leave a Reply

Your email address will not be published.