5 sljedećih uloga Meryl Streep

Piše: Jelena Djurdjic

Dvostruka dobitnica Oscara i tričavih 16 puta nominirana, trenutačno je aktualna kao nevjerojatno vjerna kopija Čelične Lady, britanske premijerke Margaret Thatcher. Što dalje? Gdje je granica? Što bi bio istinski izazov? Evo par sugestija.

1. Steve Jobs. Snimanje filma zasnovanog na Jobsovom životu  je, čini se, postalo tema sedam do deset dana nakon njegove smrti. I dok se koplja lome između bivših E.R. kolega, Georgea i Noe, što kažete za Meryl? Pomalo neortodoksan izbor, da, ali slika će vas uvjeriti.

2. Mei Mei, najstarija panda na svijetu, preminula 2008. u svojoj 36. (ljudskoj 108.) godini. Glumiti osobu suprotnog pola je izazov, ali glumiti životinju? Meryl se oprobala u par animiranih crtanih filmova, ali uloga Mei Mei bi joj sasvim sigurno donijela i jedino tržište na kojem nije uspjela do sada dominirati – dječije.

m3. Janis Joplin. Planovi za film o legendarnoj rock pjevačici postoje već godinama, a najčešće spominjana imena su Amy Adams, Brittany Murphy, Scarlett Johansson i  Zooey Deschanel. Producente nijedna od njih nije uvjerila, i projekt je na čekanju… ljudi, how about Meryl?

4. Ayn Rand, rusko-američka filozofkinja, spisateljica i scenaristica. Kontroverzna ličnost za neke, za neke ne. Neki kažu školski primjer sociopata, drugi njene The Fountainhead i Atlas Shrugged, i uopće teoriju objektivizma, smatraju genijalnošću samom.Već desetljeće nije ništa o njoj snimljeno, a Meryl je sada u godinama kada je Randova objavila svoja najpoznatija djela. Dakle, nameće se.

5. Samu sebe. Ne bi bila premijera (Stuck On You), ali bi svakako bio vrhunac karijere. Tko je zapravo Meryl? Kako se priprema za uloge, što je ispod svih slojeva koje su joj uloge donijele? Zna li? Piše li govore za svaku nominaciju, vježba li više uopće? Ako bi bio reality pristup – zamislite razgovor Meryl vs. Judie Dench, tema Stanislavski.

 

Izvor: Nerve

Leave a Reply

Your email address will not be published.