4. travnja počinju 20. Dani hrvatskog filma!

Piše: Deni Zgonjanin

Ove će se  godine održati 20. po redu Dani hrvatskog filma, koji službeno počinju 4. travnja i traju do 9. travnja. Kao i svake godine, uz same projekcije DHF organizira i popratne sadržaje poput dolje navedenih radionica i foruma, čije su kritike poput vina, svake godine sve bolje stoga požurite s prijavama…

Drage kolegice i kolege,

snimajte filmove na 13. maratonu kratkog filma uz 20. Dane hrvatskog filma od 4. – 9. travnja 2011.

Pravila su uvijek ista: 5 dana bez spavanja, s bilo kakvom opremom (u glavi, srcu, ruci) snimate brainstorming filma!

Sudjelovati mogu svi zainteresirani koji posjeduju bilo kakvu digitalnu kameru ili kompjuter na kojem je moguće montiranje pokretnih slika; glumci, redatelji i scenaristi (tko nema nikakvu opremu, posudit će mu je netko od nas.

Start će biti označen 4. travnja u dvorištu SC-a s početkom u 19 sati, pucnjem iz pištolja i trčanjem sudionika s početne pozicije na prvi set.

Imate ideju? U sklopu 20. Dana hrvatskog filma, po drugi puta se organizira jednodnevni pitching forum – Market ideja, čiji je cilj potaknuti suradnju autora, tvoraca ideja i producenata, odnosno producentskih kuća.

Na Market se mogu prijaviti režiseri/autori sa idejom audiovizualnog projekta bez ograničenja formata ( igrani, dokumentarni, TV projekt…). Ideje bi bile prezentirane u vremenskom razdoblju od 8 minuta (uključujući vizualne materijale), nakon čega producenti imaju pravo 5-10 minuta postavljati pitanja. Nakon prezentacije, producenti bi imali mogućnost direktne komunikacije sa autorima njima potencijalno zanimljivih ideja.

U suradnji s Hrvatskim filmskim ljetopisom, 20.DHF, organizira 2. radionicu filmske kritike pod nazivom „Kritični dani“.

Kroz niz od 4 cjelodnevna predavanja, polaznici će se upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike. Uz teorijska predavanja, radionica će sadržavati i praktični rad gledanja festivalskih projekcija, analize filmova i pisanja kratkih tekstova. Najbolji završni rad, esej o jednom od odabranih filmova na Danima bit će objavljen u Hrvatskom filmskom ljetopisu.

Sve informacije o uvjetima natječaja i rokovima prijava potražite na www.sczg.hr/dhf

Leave a Reply

Your email address will not be published.