Nick Cave piše scenarij za nastavak ‘Gladijatora’

Piše: Tena Strahinec

Davne 2009. širila se priča da Nick Cave radi na scenariju za nastavak Gladijatora. Naime, Russell Crowe (Maximus iz Gladijatora) i svestrani Cave (glazbenik, kantautor, pisac, scenarist i glumac) su prijatelji pa ga je Crowe zamolio da napiše scenarij za idućeg Gladijatora. Prije jedanaest dana Cave je gostovao na WTF podcastu Marca Marona i dao jasniju sliku u vezi njegovog scenarija i priče o nastavku Scottova hita iz 2000. godine.

Nažalost, scenarij neće biti iskorišten za film zbog nekoliko problema. S obzirom da je glavni lik Maximus umro u jedinici, teško bi ga bilo vratiti u priču. No, Caveova ideja je bila da ga učini besmrtnim. Objasnio je da Maximus nakon smrti „odlazi u čistilište kamo je poslan od strane bogova koji umiru u raju jer je jedan bog, lik Krista, dolje na Zemlji i postaje popularan. Zato velik broj bogova umire pa šalju Gladijatora da ubije Krista i njegove sljedbenike“. Cave je također planirao ubaciti 20-minutnu scenu bitke, točnije, montažu Maximusa kako se pojavljuje u bitkama, npr. u Drugom svjetskom ratu i Vijetnamskom ratu. Scenarij završava scenom koja prikazuje Maximusa u Pentagonu. Caveov predloženi naslov za dvojku je Gladijator 2: Christ Killer (heheh).

Cave je napisao scenarij za australski film Uvjeti predaje (izv. The Proposition) koji je premijerno prikazan 2005. godine i primio je brojne pozitivne kritike. Njegov scenarij koji je napisao prema povijesnoj drami The Wettest County in the World iskorišten je za film Bez zakona (izv. Lawless) s Tomom Hardyjem i Shiom LaBeoufom u glavnim ulogama. Cave je napisao još jedan scenarij (Death of a Ladies’ Man), a i planirao je i napisati scenarij za mjuzikl Opera za tri groša (izv. Die Dreigroschenoper).

Leave a Reply

Your email address will not be published.