„The Tree of Life“ – prije premijere u Cannesu, Velika Britanija!

Piše: Vanja

Kako pokvariti čaroliju i iščekivanje jednog od najrenomiranijih filmskih festivala? Tako što će se već znati feeling jednog od dugo očekivanih filmova, a to uradite jednostavno. Prikažete ga negdje drugdje, nekih tjedan do deset dana ranije.

Naime, rečeni „The Tree of Life“ u režiji Terencea Malicka će se premijerno prikazati u srijedu, 4. svibnja (ove godine) u Velikoj Britaniji, što je, po svačijoj računici, definitvno prije zvaničnog otvaranja festivala u Cannesu, kažu „Empire News“. No, kako stvari stoje, „Search FoxLife“ je malo promiješao karte i odlučio ga prije Cannesa priuštiti Britancima. Neobično, u najmanju ruku, no Terrencu unaprijed opraštam sve. Naravno, neće mu oprostiti stotine novinara a bome ni filmskih kritičara, jerbo će ovi u Kraljevstvu već imati debelog pojma o čemu se radi tako da – čarolije vezano za ovaj film više ni! Kako se čini, u Velikoj Britaniji bi mogli i kakav državni praznik upriličiti dan prije toga.

Kako već znamo, radnja filma se vrti oko Jacka (Sean Penn) i njegovog djetinjstva, mame i tate O’Brien (Brad Pitt i Jessica Chastain). Ako ćemo se ravnati po sinopsisima koji se daju pročitati tu i tamo, ova (očito velika) drama će nositi snažnu poruku o vrijednosti življenja, kroz prve korake, prve radosti, tuge i spoznaje koje učimo u prvoj školi – našoj obitelji, o ljubavi koja omogućuje otkrovenje istine o svijetu i o nama samima – o vrijednosti nesebične ljubavi.

(I vjerojatno će biti opako vizualan… mora!)

Za isti dan su zakazane premijere filmova „Water for ElephantsFrancisa Lawrencea (u kojem igraju Robert Pattison i Reese Witherspoon), dok nakon dva dana slijedi akcijska triler-drama „Hanna“ (Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Eric Bana) koju je režirao Joe Wright.

Kako vele izvori bliski… zbog kojekakvih neispravnih (ljubomornih?) objava po nekim američkim Internet stranicama, datum je provjeren i „The Tree of Life“ je definitivno u igri 4. svibnja.

Ako je sve to tako, a onda – fak yea, wicked, right?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.