„Superman“ će biti u super formi

Piše: Vanja

Zack Snyder je otkrio kako Henry Cavill neumorno radi na nabacivanju mišića te svladavanju kojekakvih borbenih tehnika za ulogu. “Henry se kali kao čelik…,” šali se Snyder. Producentica Deborah Snyder je dodala da su vježbe i obuka već intenzivirane, a pomoć je stigla u obliku muscle-eksperta pod  imenom Mark Twight, koji je obučavao postavu u Zackovom „300“. Uporedo s nabijanjem six-packa i raznih bi-tri-kvadricepsa, Damon Caro, koji je u „300“ bio zadužen za koreografiju borbenih scena, naučit će Henryja i mlaćenju.

Dakle – još jedna Snyderova povrda da će novi Superman biti spreman za pravi kick-ass.

U daljnjem razgovoru, Snyder veli kako nikad nije radio film kojemu se radnja odvija „ovdje i sada“ – u realnom svijetu. “Svaki projekt na kojem sam radio bio je nekakva vrsta stilizirane stvarnosti.”

Dakle, Superman će biti prilično prizemljen, tvrdi Zack.

“Kad tražite da radim „Superman“-a, tražite da radim realističan film. A ovi u studiju ono kao blenuli, „Kako to misliš? Pa to je „Superman“!.“ – na što je redatelj odgovorio da je to za njega manje-više dokumentarac. „Pretpostavljam da će Superman biti puno uvjerljivi ako ga potpuno okružite realnošću, emotivno i vizualno. Uostalom, vidjet ćemo.” – elaborira dalje. „Dok je Christopher Nolan radio „Inception“, ja sam radio „Sucker Punch“-u, što su u biti dva dijametralno suprotna filmska ostvarenja, koja svejedno ponešto dijele slične koncepte slojevite stvarnosti i podvsvijesti.“  I tako Snyder misli da je sve to skupa cool no da je najbitnije od svega što Nolan i on imaju potpuno drugačije poimanje estetike no u tome definitivno ima i neke veze.

Ajde, dobro…

4 komentara za “„Superman“ će biti u super formi

 • Gjuro says:

  Znači, možemo očekivati Snyderovu iritantnu tehniku “slow-fast forward-slow”. Kad si tako zamislim Supermanov let (on stoji, pojurio je, opet stoji…), ne mogu se ne smijati. 😀

  S obzirom da nemam neko mišljenje ni o redatelju, ni o junaku (preiritantno svemoćan), očekujem teški fail kakav je bio “Superman Returns”.

 • Maxima says:

  Kod mene upravo suprotno, cijenjeni kolega 😀 – imam dojam da će meni ovaj sjesti. Uopće nisam ljubitelj Supermana kao lika, kao ičega. No možda mi ovaj malo uvrnutiji pristup (ako, kad i kakav već bude) ostvari očekivanja. Uostalom, ja imam toliko povjerenje u Nolana, on čega se god makar malo dotakne, to je zlato 😀

  A ni Snyderu nije mane… dosta “Watchmeni”, ako se mene pita, ali me se ne pita (srećom, valjda 😀 )

 • Gjuro says:

  I ja volim Nolana kao redatelja i (ko)scenarista, ali pitanje je kolik će mu biti doprinos kad je samo producent, i to jedan od mnogih.

  Snyder mi stvarno nije nešto. Bilo bi bolje da su uzeli Vaughna (“Kick-Ass”).

 • Maxima says:

  O gustibusima 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.