„Pravi” Hogwarts izložen u Londonu

Piše: Jelena Djurdjic

Drvena replika dvorca-škole Hogwarts, koja je korištena u svih sedam dijelova filma o dječaku i čarobnjaku (kako je cool objašnjavati o kome je riječ) Harryju Potteru, bit će izložena u londonskom studiju “Warner Bros” do kraja tekućeg mjeseca.

I dok se autorica najprodavanije dječje knjige ikada, J.K. Rowling (ovo K, iako u neku ruku  izmišljeno, je od Kathleen, spremajte se za kvizove na FAK-u), okrenula odraslima u svom novom poduhvatu, jako pametan izbor čini se, producenti se teško rastaju od franšize, čiji je posljednji dio treći najprofitabilniji film svih vremena.

Supervizor izgradnje makete bio je Jose Granell. Model veličine pedeset metara u prečniku, s osvjetljenjem od dvije i pol tisuće optičkih vlakana radilo je osamdeset šest umjetnika. Drvena replika zamka manja je od zamišljene verzije dvadeset četiri puta, a korištena je za potrebe snimanja scena iz zraka.

Filmski studio organizirat će obilaske s vodičima kako bi se fanovima dao što bolji uvid u nastanak filmova. Mada, pravi fanovi već sve znaju, da se ne zavaravamo. No prošetati Hogwartsom? Čamila bih u redu.

3 komentara za “„Pravi” Hogwarts izložen u Londonu

  • Matea Rebrović says:

    Malo sam zbunjena ovime, pošto pratim sve vezano uz to. Jesi sigurna da ti je izvor pouzdan? Ta “maketa” dvorca bit će izložena u “Warner Bros Studio Tour”, koji se otvara na kraju trećeg mjeseca i ko zna dokad će bit otvoreno..Pošto se radi o takozvanom Potter muzeju sa svim setovima, propsima itd… To znam jer idem u 8.mjesecu :)

  • vanja says:

    mislim da se niste razumjele. “do kraja slijedećeg mjeseca” znači da će početi negdje “do kraja slijedećeg mjeseca” – ne piše da se tad završava, tako da … :D(last paragraph)

  • Matea Rebrović says:

    Gle stvarno. Ispričam se, imam temperaturu :/

Leave a Reply

Your email address will not be published.