„Hereafter“ napušta japanska kina …

Piše: Vanja

Dosta je nezgodno razmišljati kako će tragedije, smakovi svijeta i koještarije utjecati na svijet filma i ovako i onako. S trenutnim stanjem u Japanu, koje se praktično u minuti može okrenuti na najgore, „Warner Bros“ su odlučiti povući posljednji projekt Clinta EastwoodaHereafter“ iz japanskih kina. Jedna od uvodnih scena samog filma je ogroman val tsunamija koji se uzidže i gdje je praktično jasno… do čega će doći. I to je, kad će sreća… negdje na (očito) malo daljem (ili Dalekom istoku).

Film se početkom prošlog mjeseca počeo prikazivati u Japanu no trenutno ga povlače iz nekih tri stotine kina. Predstavnik „Warner Entertainment“-a za Japan, Satoru Otani, izjavio je da u svjetlu trenutnih dešavanja, nastavak prikazivanja filma nije prikladan.

Ovo sigurno nije prvi put da je neki filmski studio morao raditi navrat-nanos promjene zbog međunarodnih dešavanja vrlo tragične pririode. „Sony“ je pokopao/zabranio trailere i postere „Spider-Man“-a jer su na njima bili… blizanci. Tako da… moramo ustvrditi da će vjerojatno još pokoji projekt doživjeti ili sličnu sudbinu poput „Hereafter“ ili kakvu drastičniju preradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.