“The Grandmasters” tek – 2012. godine?

Piše: Vanja

Kako se od prije par dana šuška u „Sohu Entertainment News“ (a bome i po Hollywoodu), Wong-Kar-Wai (Chunking Express, In The Mood for Love, 2046) morat će se pozabaviti nečim drugim pošto je prijekid rada na gotovo osam godina pripremanom projektu „The Grandmasters“ (priča o Yip-Manu, naravno) očito neminovan. Iako već dvije godine u produkciji, gdje se smatrao praktično završenim i u fazi promoviranja (tako je donedavno pisalo i na IMDB), čini se da je sve bliže istini od toga. Glavni „master“ Tony Leung Chiu Wai nije se angažirao niti na jednom drugom projektu, već je protekle dvije godine posvetio pripremama za novi film Wong-Kar-Waija.

Kako stvari stoje, veliki redatelj će očito morati iscjepkati masu scena  koje je trebala odglumiti Song Hye-Kyo, koja se nekako zagubila prosinca prošle godine i pojavila se na snimanju tek negdje u siječnju, kad su njene scene (u kojima nema čak ni tučnjave!) trebale već biti snimljene. Pošto joj je uloga relativno bitna za film a snimila je praktično – ništa, Wong-Kar-Wai je očito u dilemi kako je uopće uklopiti u film. Kako zasad stvari stoje, moguće je da će i njene, kao i scene nekih drugih glumaca, morati biti isječene.

Konačni releaseThe Grandmasters“-a, inače predviđen negdje svibnja ove godine, odlaže se u već nekoliko navrata, no – ne ide. Ne ide do te mjere da je i sam redatelj voljan zaustaviti daljnje snimanje kako bi Tony Leung mogao odraditi ulogu u filmu „The Great Magician“ (za koji nemam podataka); pa ne može čovjek godinama samo vježbati po četiri sata dnevno i od zraka živjeti. Iako se pune dvije godine potpuno usredotočio na ovu ulogu, Tony će, kako vele u „Soho Entertainment“, u narednih par tjedana početi raditi na novom projektu.

The Grandmasters“? Hollywood je bio optimističan pa predviđao zadnji kvartal ove godine, no…? Proroci 2012-e, strpite se dok pogledamo ovaj film.

2 komentara za ““The Grandmasters” tek – 2012. godine?

  • Marin Mihalj says:

    Ovo beskonačno razvlačenje me neizmjerno rastužuje. No, strpljenja molim, dostavit će Kar-wai još jedan film za povijest (umjetnosti). :)

  • Maxima says:

    Marine, samo me ti razumiješ :( Nije dosta što sam luda za borilačkim vještinama, nego i za Kar-waijom… to je zbilja ono “nešto” što se čeka. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.